BestFriend
Racinel

Viimeisimmät (5) päivitykset:

Tottelevaisuuskoulutus
20.02.2018 (20:31)

Tapahtumat
24.01.2018 (16:57)

Rallytoko
23.01.2018 (12:55)

Rallytoko
22.01.2018 (16:42)

Rallytoko
22.01.2018 (16:41)


Kirjautuminen
Tunnus:
Salasana:

Rallytoko

RALLYTOKO ALO/AVO kurssi alkaa 18.1.2018 klo 17:15-18:15 Koulutus tapahtuu joka toinen viikko torstaisin.
6 kerran kurssi on jäseniltä 60€ ja ei-jäseniltä 78€.
Ryhmään otetaan max. 5 koiraa. Koulutukset Kuormaajantie 19 hallissa.
Ilmottautumiset anja.hanhikoski@gmail.com

PERUUTUKSEN VUOKSI 2 PAIKKAA VAPAANA!RALLYTOKO kurssi alkaa 21.1.2018, klo 17-18, 18-19 ja 19-20. Huomaa kolme eri alkeis ryhmää!
Aloittelevat (pennut ja lajia harrastamattomat) treenaavat joka viikko sunnuntaisin. Kurssilla käydään läpi alokasluokan liikkeet.
6 kerran kurssi on jäseniltä 60€ ja ei-jäseniltä 78€.
Ryhmään otetaan max. 5 koiraa. Koulutukset Kuormaajantie 19 hallissa.
Ilmottautumiset susanna.ylonen@gmail.com

KAIKKI RYHMÄT TÄYNNÄ! Voit tiedustella tulevia kursseja susanna.ylonen@gmail.com

    Kouluttajat:
  • Anja Hanhikoski
  • Susanna Ylönen
Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Koirakon saavutettua luokassaan kolme vähintään 70 pisteen hyväksyttyä tulosta, on sen siirryttävä seuraavaan tasoluokkaan. Kolmesta hyväksytystä tuloksesta luokassaan koirakolle myönnetään koulutustunnus RTK1-4. Hyväksytty tulos on vähintään 70 pistettä maksimipisteiden ollessa kaikissa luokissa 100 p. Pistevähennyksiä tuomitaan paitsi väärin suoritetuista liikkeistä myös esimerkiksi taluttimen kiristymisestä, liiallisesta vinoudesta, haluttomuudesta ja hitaudesta, nuuskuttelusta, kyltteihin tai houkutukseen koskemisesta tai liian kovasta komentamisesta. Kehuminen sen sijaan on sallittua ja jopa toivottavaa koko suorituksen ajan!

Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille ja sitä voi harrastaa myös pyörätuolilla liikkuen. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala. Ylemmissä luokissa riittää sitten haastetta tavoitteellisemmillekin ohjaajille ja kouluttajille. Laji sopii myös mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa. Agility- ja tokokoirille se tarjoaa hyvää fysiikkatreeniä etenkin ylemmissä luokissa, missä tehdään pyörähdyksiä eri suuntiin, takapään käyttöä, peruutusta ja seuraamista myös oikealla puolella. Eläköityvien agilitykoirien vanhuuspäivien iloksi se on myös mitä mainiointa aktivointia!

Lähde: Rally-Tokoyhdistys ry http://www.rally-toko.fi
footer