Agilitykoulutus

LajiesittelyKoulutukset tauolla kouluttajapulan vuoksi!agility

AGILITYKOULUTTAJIA ETSITÄÄN!

Keski-Suomen Kennelkerho kaipaa riveihinsä uusia ja aktiivisia agilitykouluttajia kesän alkeiskurssitarjontaa varten. Jos koet olevasi kiinnostunut, ota ihmeessä yhteyttä!

Agilitykouluttajat saavat käyttöoikeuden kerhon tuliteriin viime kesänä hankittuihin esteisiin,
eli avaimen kentän kopille ja itsenäisen treenioikeuden.

agility

Esteiden vuokraus

Kenttää ja/tai esteitä voidaan vuokrata esim. rotuyhdistyksille kertaluontoisesti tai tietyksi ajaksi viikossa. Tarkempia tietoja esteistä voi tiedustella lajivastaavalta.

Harjoittele harkiten!

Esteiden käyttäjiä tai heidän koiriaan ei ole vakuutettu Kennelkerhon toimesta. Harjoittelu tapahtuu kunkin omalla vastuulla ja alaikäisen ohjaajan treenaamisesta vastaa huoltaja. Koiran omistaja on aina vastuussa koirastaan ja sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Keski-Suomen Kennelkerho on Suomen Agilityliiton jäsen ja kerho suosittelee treenaajia hankkimaan itselleen agilitylisenssin.

agility
Kerhon agilitytarjontaan kuuluvat vapaamuotoiset agilitytreenit, erilaiset kurssit ja epäviralliset kilpailut, eli möllikisat. Kesäkaudella treenit järjestetään kerhon kentällä Aholaidassa ja talvikaudella treenaamme sisätiloissa. Agilitytreenit ovat tarkoitettu ensisijaisesti jäsenille, mutta treeneistä riippuen myös ulkopuoliset ovat tervetulleita mukaan ja möllikisat ovat aina kaikille avoimia tapahtumia.

agility


Mitä on agility?

Agility on koirien esterataurheilua. Agilityssä on hyppyesteitä, joita ovat tavallisten hyppyjen lisäksi muuri, pituus ja rengas. Lisäksi on myös kontaktiesteitä (A, puomi ja keinu) joiden yli koiran tulee kiivetä ja samalla osua esteestä eri välillä maalattuihin kontaktialueisiin. Muita esteitä ovat esimerkiksi pujottelukepit ja pöytä.

Koirat jaetaan säkäkorkeuden mukaan maxi- (säkäkorkeus yli 43 cm), midi- (35 - 42,9 cm) ja miniluokkin (alle 35 cm). Alkeisryhmän treeneissä, kun esteiden suorittamista vasta opetellaan valtaosa esteistä suoritetaan minikorkeuksilla koiran koosta riippumatta.

Agility on koiralle fyysisesti raskas laji, minkä vuoksi ohjaajien on syytä lämmitellä koiransa huolellisesti ennen treenejä ja jäähdytellä hyvin treenien jälkeen. Huolellisella lämmittelyllä sekä jäähdyttelyllä voi ehkäistä koiran kannalta hyvin ikäviä lihasjumeja sekä revähdyksiä. Hyvä lämmittely/jäähdyttely kestää noin 15-30min ja koiran lihashuollon merkitys korostuu, mitä pidemmälle harjoittelussa ollaan edetty, mutta koiran hyvään lihashuoltoon kannattaa panostaa jo harjoittelun alkuvaiheessa koiran hyvinvoinnin vuoksi.

agility

Millaisen koiran kanssa lajia voi harrastaa?

Agility sopii harrastuksena useimmille koirille, kunhan rotu- ja yksilökohtaiset rajoitukset huomioidaan. Esimerkiksi joidenkin koirien voi olla rakenteensa vuoksi hankalaa suorittaa tiettyjä esteitä ja koiran hyvinvointi on aina laitettava harrastuksen edelle. Rasittavimpia suorituksia, kuten hyppyjä täydestä korkeudesta, tulee välttää nuorella koiralla, jonka luusto ei ole vielä valmis. Agilityssä kilpailemisen saa aloittaa, kun koira on täyttänyt 18 kuukautta. Agilityn pariin nuoren koiran kanssa ei kannata kiirehtiä, vaan panostaa nuoren koiran perustottelevaisuuteen. Treeneissä ovat edistyneet huomattavasti nopeammin ne koirakot, jotka osaavat odottaa paikoillaan, eivätkä karkaile toisten koirien luokse.

agility

Miten pääsen mukaan treeneihin?

Treeneihin ovat tervetulleita niin tavoitteellisesti treenaavat kuin myös omaksi ilokseen harjoittelevat koirakot. Kerhon toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti jäsenille ja esimerkiksi kurssit täyttyvät useimmiten jäsenistä, mutta vapaamuotoisiin agilitytreeneihin ovat kaikki tervetulleita, kuten myös möllikisoihin. Kerhon sivuja pyritään aina pitämään ajan tasalla sen hetkisen treenitarjonnan suhteen.

Kaikki treenaajat osallistuvat esteiden kantamiseen, kun ne ennen treenien alkua kannetaan pois kopista ja treenien jälkeen takaisin koppiin. Treeneihin tarvitset mukaan paljon koiralle mieleisiä makupaloja, joita sen on helppo syödä. Jos koiralla on jokin mielekäs lelu, myös sen voi ottaa treeneihin mukaan. Lisäksi treeneissä kannattaa aina pitää mukana omaa namialustaa, joka voi olla esimerkiksi pieni ruokakuppi tai pakasterasian kansi. Ohjaajalle puolestaan vaatteet, joiden likaantumista ei tarvitse pelätä ja taskut/treeniliivi, josta makupalat on helppoa ottaa nopeasti esille.

Parhaiten lisätietoa kerhon treenitarjonnasta saa lajivastaavalta, jonka yhteystiedot löytyvät toimihenkilöt-sivulta.

agility